Waar komt de onesie vandaan?

onesie

Onesies zijn verkrijgbaar voor mannen, vrouwen en kinderen in zowel Nederland als België en in verschillende soorten en maten. De onesie is sinds 2013 een begrip geworden. het kledingstuk is afkomstig vanuit Japan, bekend onder de naam kigurumi.

Kigurumi

De kigurumi is een comfortabel kledingstuk gemaakt van een zachte stof die het lichaam van nek tot aan de enkels bedekt. Kigurumi staat vooral bekend dat deze in de vorm van een dier verkrijgbaar is. Mensen kunnen zich verkleden als een olifant, aap en tijger. Dit maakt het vooral leuk om te zien maar ook heerlijk comfortabel om te dragen. De onesie is vooral populair onder vrouwen en kinderen, maar ook steeds meer mannen beginnen de onesie te ontdekken. Vele onesies zijn dan ook uniseks om te dragen en van de meer gekke tot aan de meer serieuzere onesies zijn verkrijgbaar. Maar wat is een onesie?

Van Kigurumi naar onesie

De onesie is een trend in de westerse wereld en sinds een aantal jaren ook in Nederland. De onesie is echter niet vanuit Japan naar Nederland overgewaaid. Hij heeft eerst een kleine stop gemaakt in Amerika en Engeland, voordat deze in Nederland bekend is geworden.

Hoelang is de onesie in Nederland bekend?

Vanuit Japan waaide de trend over naar Amerika, waar de Kigurumi al snel de naam onesie kreeg. Waarschijnlijk om de Japanse naam moeilijker is om uit te spreken. In Amerika werd de onesie al snel een trend doordat deze door beroemdheden werd gedragen. In Engeland werd hij een succes voornamelijk door de populaire winkel Primark die deze in grote aantallen ging verkopen. Pas rond 2013 kwam de onesie aan in Nederland.

Onesie populair in Nederland dankzij Primark

In 2013 kwam de onesie naar Nederland mede door dat de Engelse winkel Primark zich ging vestigen in Nederland. Daarnaast hebben beroemdheden ook geholpen door het dragen de onesie.

Justin Bieber droeg een onesie

Bekende mensen als Justin Bieber hebben ervoor gezorgd dat de onesie snel populair werd onder tieners en daar vanuit ook onder volwassenen. Onesie kopen doe je tegenwoordig niet meer alleen in de winkel Primark, maar ook online winkels hebben de onesie te koop. Vaak kun je hier een groter aanbod vinden voor mannen en vrouwen, maar ook voor kinderen zijn ze verkrijgbaar. Het voordeel van dit groter aanbod is dat de prijs van de onesie omlaag is gegaan waardoor deze nu bijna voor iedereen te verkrijgen is. Door de grotere concurrentie onder de verschillende online winkels is het aanbod ook enorm gegroeid en zijn er vele verschillende te verkrijgen.

Onepiece

Het meest bekende en dure merk is Onepiece waarbij je vaak meer dan honderd euro kwijt bent voor een onesie. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook onesies te koop voor minder dan 25 euro.