Lekker actief aan de slag? Hier wat (buiten)sporttips:

buiten-sport-tips

Wij mannen willen actief blijven, maar wel op een leuke en uitdagende manier. Een sport die je lekker met je vrienden op zondag ochtend kan uitvoeren, om daarna een pilsje te gaan drinken in het café. Hierbij een aantal sporten die u helpen actief te blijven.

Hardlopen

Hardlopen is een vorm van atletiek. Je kunt dit recreatief en in wedstrijdverband doen. Hardlopen als sport klinkt vanzelfsprekend. Het is een erg toegankelijke sport, hardlopen is voor bijna iedereen geschikt. Als je kunt wandelen kun je ook hardlopen. Het leuke van hardlopen is dat je zelf je route kunt bepalen, en dat je zowel alleen als met een grote groep kunt gaan lopen.

Hardlopen is één van de makkelijkste manieren om een goede conditie te kweken en je gezondheid een boost te geven. Je voelt je nooit meer slecht in je vel, maar elke dag topfit. Je kunt er je gewicht mee op peil houden of zelf kilootjes verliezen. Met een half uurtje lopen verliest een persoon van 80 kilogram bijvoorbeeld 400 calorieën.

Je hoeft bijna niets te investeren. Voor een klein bedrag kan je je al een degelijk paar loopschoenen aanschaffen. Je hoeft niet naar een sporthal of een sportplein. Je stapt gewoon naar buiten en kan er meteen aan beginnen, niets dat je nog tegenhoudt.

Mountainbiken

Mountainbiken, is een wielersport, waarbij je over ruige terreinen fietst, natuurlijk met een speciaal daarvoor ontworpen mountainbike. Mountainbiken is zowel een wedstrijd- als recreatieve sport. Een ideale manier om fit te worden. Mountainbiken is een laagdrempelige sport, je koopt bijvoorbeeld een niet te dure mountainbike en accessoires en je kunt al aan de slag.

Tijdens het mountainbiken kun je je even lekker laten gaan, vies worden, vallen en kei hard crossen. Mountainbiken kun je zowel in groepsverband, bijvoorbeeld met een club, als alleen. Er zijn ook verschillende mountainbike routes, altijd wel een bij jou in de buurt, makkelijker kan het niet!

Tennis

tennis

Voor de competitie gerichte mannen onder ons is tennis een geschikte sport. Je kunt je aansluiten bij een tennisvereniging; lessen volgen en competitie spelen. Maar je kunt ook gewoon met drie vrienden eens per week een baan huren en zelf er zelf een competitie van maken. Tennis is de tweede grootste sport van ons land. Ruim 660.000 Nederlanders staan regelmatig op de tennisbaan. En dat is niet zo gek want iedereen kan leren tennissen, de sport is flexibel in te passen in je leven, goed voor je gezondheid en geschikt voor alle leeftijden.

Onderzoek wijst uit dat mensen die tennissen slanker zijn, meer uithoudingsvermogen hebben, sterkere botten en spieren hebben, meer goede cholesterol hebben en een betere conditie hebben. Naast gezondheid is
natuurlijk ook gezelligheid belangrijk. Veel tennisverenigingen organiseren regelmatig activiteiten en voor nog meer gezelligheid kun je natuurlijk zelf actief worden.

Skiën en snowboarden

Skiën of snowboarden kun je het hele jaar door. Je hoeft ervoor niet per se voor naar Zwitserland te rijden en het hoeft ook niet te vriezen. Nederland kent tientallen indoor skihallen. Waar je met je vrienden, of met het gezin, een leuke dag kunt skiën. Natuurlijk onder het genot van een glaasje gluhwein of een kop warme chocolademelk.

Met skiën en snowboarden train je verschillende spieren, en je verbeterd je conditie erdoor. Zorg er wel voor dat je op conditie bent en dat je spieren wat gewend zijn als je een dag fanatiek gaat skien, dit voorkomt snelle blessures en spierklachten.