5 Lekkere soorten vlees voor op de BBQ

5-stukken-vlees-bbq

Wanneer u een BBQ wenst te geven is het handig om te weten welke soorten vlees u op uw BBQ kunt leggen. In principe is veel mogelijk, maar bepaalde vleessoorten zijn favoriet. De favorieten verdienen deze voorkeur omdat ze zowel qua smaak als bereidingswijze ‘gemakkelijk’zijn. Een kippenbout is bijvoorbeeld erg populair qua smaak, maar omdat het zo lang duurt voordat hij gaar is is hij voor op de BBQ minder geschikt. Welke stukjes vlees dan wel het predikaat BBQ-favoriet verdienen, daar gaat dit artikel over.

1. Kleine stukjes Biefstuk

Altijd lekker, dus ook op een BBQ en eigenlijk ook nog eens behoorlijk gezond. Wel lastig is dat iedere gast zijn of haar biefstuk altijd weer net anders gebakken prefereert dan de ander. Het is belangrijk dat u kleine stukjes biefstuk gebruikt, anders duurt het garen al vrij snel erg lang. Vergeet ook zeker de kruiden niet, want een biefstuk zonder kruiden is als een café zonder bier…

2. Kipfilets

Kipfilets zijn voor heel wat mensen onmisbaar op een BBQ. Kipfilets zijn vrij snel klaar en zeg nou eerlijk: wie lust ze nou niet? Ook hier geldt opnieuw dat u de kruiden niet mag vergeten. Mocht dat toch gebeuren, strooi er dan snel voor het opdienen nog even wat kruiden over… Dit is iets wat bij een biefstuk wat minder goed helpt dan bij een kipfilet…

3. Hamburger

Heel eenvoudig te bakken op een BBQ is een hamburger. Er wordt wel eens gezegd dat mensen die voor het eerst een BBQ geven alleen maar hamburgers bakken omdat het zo eenvoudig is, maar dat is niet de enige reden. Ze zijn vooral ook gewoon erg lekker. Er zit veel kwaliteitsverschil tussen de ene en de andere hamburger, houd daar wel rekening mee. Ook belangrijk om op te merken is dat voorgebakken hamburgers (en enkele rauwe van de slager) al gekruid zijn, maar dat je soms nog wel in de weer moet met kruiden.

4. Speklapjes

Als vierde soort vlees hebben we een rasechte klassieker op de BBQ, namelijk het speklapje Controleer ook bij ribbetjes goed of ze al voldoende zijn gekruid of niet. Speklapjes hebben nogal de neiging om aan de BBQ vast te plakken door het vele vet dat ze bevatten. Het is dan ook handig om ze op een stukje aluminiumfolie te leggen.

5. Worst

Het vijfde en laatste soort vlees dat absoluut nog niet mag ontbreken op een BBQ is… worst. Worst heeft verschillende voordelen. Allereerst is het goedkoop, en daarnaast is het vrij eenvoudig te bereiden. Met worst kunt u eigenlijk maar weinig verkeerd doen, en heeft u hem toch iets te hard gebakken, dan zal het omliggende vel het ergste voorkomen hebben zodat uw gasten de gebakken worst toch nog met de nodige smaak kunnen opeten. Tenslotte bestaan er ook nog eens zoveel verschillende worsten en worstjes, dat je zelfs met worst alleen al een hele aardige BBQ kunt houden.