Tips voor een chic feest

exclusieve-dranken

Een onvergetelijk, chic, feest wordt gekenmerkt door een paar zaken: de drankjes (unhealthy but true), de versiering en ‘de extra’s’. Wil jij zo’n onvergetelijk feest geven, dan heb je hier wat tips:

Exclusieve drankjes

Je wilt een onvergetelijk feest geven. Daarbij horen natuurlijk drankjes. Onvergetelijke drankjes! Probeer daarom eens drankjes die het feest maken, in plaats van de drankjes als bijzaak te zien. Dus geen bekende likeurtjes van bekende supermarkten, maar exclusieve drankjes. Hoe maakt een voor de handliggend onderdeel van je feest, de drankjes, nou je feest? Een voorbeeld:

Betaalbare drankjes, zoals vodka, staan tegenwoordig bol van de exclusieve concepten. Vodka-merken doen er alles aan om de etiketjes zo sierlijk mogelijk te maken (waardoor de exclusiviteit er al van afstraalt) en ook zijn er vodka-merken die eetbare schorpioentjes aan de bodem van de fles toevoegen. Ook zijn de duur uitziende champagne-flessen een aanwinst voor ieder feestje!

De versiering

Het klinkt ouderwets, maar een waar feestje kan het niet missen: versiering! Probeer het stijlvol aan te pakken. Geen vlaggetjes en kleurrijke letters die menig kinderfeestje feestelijk maakt, maar bartafels, bloemen en een dresscode. Zeg nou zelf, iedereen wil toch een beetje ‘class’ uitstralen!?

Stralen bartafels dan ‘class’ uit? Niet echt… Maar daar is een eenvoudig, wederom betaalbaar, trucje voor! De bartafels kunnen dé eyecatcher van ieder feestje zijn. Fleur de tafels op met bloemen en hapjes. De bloemen staan natuurlijk op een opvallend tafelkleed (die tevens een extra beschermlaag voor je tafels bieden). Een elegant tafelkleed is in alle denkbare kleuren online te bestellen, je hoeft er niet eens je deur meer voor uit. Een knalgeel, rood, blauw tafelkleed, of een in het oog springend patroontje. Pas deze kleur aan op je dresscode en voilà: sierlijkheid op je feest! Helemaal voor blitse tafels zorgen? Ga dan voor zilverkleurige of goudkleurige tafelkleden.

Vergeet dit alles niet af te stemmen op je woonkamer, het is natuurlijk niet de bedoeling dat je deze moet verbouwen om hem aan te passen aan je feest!

Extra’s

Als laatste heb je de extra’s. Bekende extra’s zijn, vrij ordinair, strippers. Dat kan stijlvoller! Een dansvloer, een chic thema, kristallen wijnglazen/onbreekbare whiskeyglazen, wees creatief!

Dit zijn dé ingrediënten voor, wat in theorie, een goed feest is. Uiteraard hangt de sfeer van de genodigden af. Maar zorg dat je in ieder geval altijd terug kan vallen op deze basisingrediënten. Kort samengevat: zorg voor exclusieve, stijlvolle drankjes, versier de ruimte met bartafels, voorzien van gave, opvallende tafellakens en bloemen en zorg dat de dresscode op het geheel is afgestemd. Als laatste de extra’s: deze heb jij voor het kiezen en kunnen een feest ook nog maken of kraken.