Stoppen met roken door middel van nicotinepleisters

nicotinepleister

Stoppen met roken is makkelijker gezegd dan gedaan. Veel rokers willen niets liever dan hun verslaving het hoofd bieden, maar op één of andere manier wil het maar niet vlotten. Dat heeft niets te maken met wil, discipline of mentale veerkracht. Soms is de verslaving nu eenmaal hardnekkiger dan gedacht. In dat geval kan je soms wel wat hulp gebruiken. Je kunt dan natuurlijk naar de dokter gaan of andere specialisten die je kunnen begeleiden tijdens het proces om te stoppen met roken, maar er zijn ook makkelijkere en effectievere methodes.

Hoe kan een nicotinepleister helpen om te stoppen met roken?

Nicotinepleisters is zo’n hulpmiddel om de lichamelijke verslaving tegenstand te bieden. Door gebruik te maken van een nicotinepleister, krijg je toch nog de broodnodige nicotine in je bloedbaan waardoor je minder snel snakt naar een sigaret. Sterker nog, je hebt je dosis nicotine al binnen en een sigaret is dus niet meer nodig om aan je lichamelijke verslaving te voldoen. Na verloop van tijd kan je zo goed zonder een sigaret dat een nicotinepleister ook niet meer nodig is. En daarbij: in een nicotinepleister zit geen tabak of teer en dus geen giftige en kankerverwekkende stoffen. Ondanks dat je nog steeds nicotine binnenkrijgt, zijn nicotinepleister niet schadelijk voor de gezondheid.

Eerst lichamelijke verslaving, daarna mentale verslaving

Zodra de lichamelijke verslaving is bezweert, is het tijd om de mentale verslaving aan te pakken. Nicotinepleisters helpen dan helaas niet meer. Je zult dan sterk in je schoenen moeten staan. Mocht je toch een terugval hebben, dan kan je beter weer gebruik maken van nicotinepleisters in plaats van een sigaret aan te steken. Buiten dat een sigaret vele malen schadelijker is voor de gezondheid, ben je dan ook weer terug bij af. Je zult dan weer opnieuw moeten beginnen met stoppen.

Hoe werkt een nicotinepleister en waar plakken?

Nicotinepleisters: Het gebruik van een nicotinepleister is erg makkelijk. Je plakt de pleister op je bovenarm. Via de huid komen er kleine hoeveelheden nicotine in je lichaam terecht. Hierdoor heb je de dosis nicotine gehad zonder dat er een sigaret aan te pas is gekomen. Grote voordeel hiervan is dat je geen rook binnenkrijgt. De (nicotine) verslaving wordt echter nog wel in stand gehouden. Het is dan ook wel van groot belang dat je uiteindelijk ook de nicotinepleisters afzweert. Alleen op die manier kan je uiteindelijk helemaal van de rookverslaving afkomen. Nicotinepleisters bestaat uit een kuur. Normaliter krijg je drie verschillende nicotinepleisters die allen een ander gehalte aan nicotine hebben. Je begint met de zwaarste en krijgt steeds een lagere dosis nicotine binnen via de nieuwe pleister. Hierdoor zal je steeds minder verlangen naar nicotine.

Een nicotinepleister is een uitstekend hulpmiddel bij het stoppen met roken. Vergeet echter niet dat je slechts iets doet aan de lichamelijke verslaving. Nicotinepleisters helpen niet bij de mentale verslaving.