Geef je tuin een zomerse sfeer met deze tuinmeubelen

zomer-tuinmeubelen

Frisse tuinmeubelen geven een echte zomerse sfeer aan de tuin. Denk aan mooie stoelen, een tafel om aan te eten en een parasol die je beschermt tegen de felle zon. Ook andere accessoires kunnen een tuin zomers maken, denk bijvoorbeeld aan plantenbakken met bloeiende planten of een houten zandbak. Ook al is de zomer voorbij en is officieel de herfst ingegaan, het is nooit verkeerd om al na te denken over volgend jaar zomer.

Tuinmeubelen opfrissen of lakken

Wie uitkijkt naar zomerse avonden in de tuin, zal zorgen dat zijn tuinmeubelen op orde zijn. Je tuinmeubelen opfrissen, iets nieuws kopen of de kussens uit de schuur halen, alles zorgt ervoor dat je de zon de tuin in haalt. Opfrissen kun je doen met speciale onderhoudsmiddelen, beits of olie. Weersinvloeden maken dat hout nogal wat te verduren heeft in de winter. Door in het voorjaar of in de zomer het hout weer een oppepper te geven, zorg je dat de meubelen er weer tegen aan kunnen. Ben je toe aan iets nieuws, dan kun je geheel volgens de laatste trends een nieuwe set tuinmeubelen aanschaffen. Wit, steigerhout, hardhout, voor elke smaak zijn mooie tuinmeubelen te koop.

Moestuinen is helemaal in

Houten plantenbakken geven plek aan perkgoed, tuinkruiden of aan je moestuin. Speciaal voor deze laatste categorie zijn vierkante metertuintjes te koop, werktafels of kweekbakken. Moestuinen is al een aantal jaren een trend en wie ooit een aardbei uit eigen tuin geproefd heeft, weet waarom. Groenten en fruit uit eigen tuin hebben meer smaak, omdat ze zo rijp mogelijk geplukt worden. Een moestuintje geeft naast lekkere etenswaren ook nog eens een zomerse sfeer aan de tuin. Kies je voor een plantenbak voor je eenjarige planten, dan kun je ook kiezen voor houten varianten. Hout staat heel natuurlijk bij planten, dus in de tuin zal zo’n plantenbak helemaal tot zijn recht komen. Ook heel zomers is een pergola, begroeid met een mooie klimplant. Pergola’s kunnen ook voorzien worden van schaduwdoek, waardoor je een comfortabele, schaduwrijke zitplaats creëert in je tuin.

Speelobjecten en de kinderen voelen zich thuis

Zomer staat ook garant voor buitenspelen. Een zandbak, een schommel of houten speelhuisje zorgen ervoor dat kinderen zich helemaal thuis voelen in de tuin. De speelobjecten zijn er voor elke tuin, een zandbak hoeft niet altijd groot te zijn om er plezier van te beleven. Houten speelobjecten geven, net als de plantenbakken, een natuurlijke uitstraling en zullen in geen enkele tuin misstaan. Hou je van felle kleuren, dan zijn er ook speelobjecten te koop in felblauw, knalrood of diepgroen. Schommelen staat synoniem voor mooi weer. Een schommel is populair speelgoed in de tuin maakt de tuin zomers. En stiekem kun je als volwassene ook best even je gedachten laten gaan op de schommel.

Zomer is buiten eten

Qua meubelen is het toppunt van zomerse sfeer een picknickset. Of je er een zoekt voor kinderen of voor het hele gezin, voor elke situatie is een picknicktafel beschikbaar. Je waant je op vakantie, maar dan in je eigen tuin. Picknicken in eigen tuin is uiteraard gewoon buiten eten in plaats van binnen. En dat kan ook aan een mooie tafel met stoelen. Als je zorgt dat de stoelen comfortabel zitten, kun je urenlang genieten in de tuin van een zomerse avond. Eventueel een houtkachel voor de late uurtjes en je bent de tuin niet uit te slaan.

Loungen in de tuin

Met een loungebank is ontspannen eenvoudig. Een salontafeltje erbij voor je kopje koffie of je koude drankje en je kunt je urenlang zetelen met een mooi boek. De loungebanken kunnen voorzien worden van een comfortabel kussen voor optimaal genieten. Met diverse elementen is een complete loungeset samen te stellen. Steigerhout of stevig hardhout, voor elke smaak is het perfecte loungemeubel samen te stellen.