Glenfiddich 12 Year Single Malt Wisky

Glenfiddich is voor mij persoonlijk één van de beste whisky merken ter wereld. Sinds jongs af aan was mijn aandacht getrokken door het karakteristieke logo van het edelhert. Glenfiddich letterlijk vertaald is dan ook ‘Vallei van het hert’.

In de jaren 60 en 70 hanteerden Glenfiddich een agressieve groeistrategie om concurreren distilleerderijen op te kopen. Door middel van een grote marketingcampagne werd de 12 year old onder de aandacht gebracht van het grote publiek.  Dit met een daverend succes! Glenfiddich is tot op heden wereldwijd de beste verkopende single malt whisky.

Het begin van mij whisky reis

Vaak begin je met het drinken van whisky door een introductie door de zogenaamde blends. Denk hierbij aan Johnny Walker en Chivas Regal. Vaak wisselen deze blends zich af met bourbons, zoals de welbekende Jack Daniels en Jim Bean. Mijn whisky reis begon in ieder geval wel zo. Toch zocht ik persoonlijk meer diepgang en variëteit in het whisky drinken.

Glenfiddich 12 year old

Glenfiddich 12 year old is in mijn ogen de beste single malt op mee te beginnen. Voordat je jouw whisky studie doorzet naar de wat hevigere rokerige smaken.

Hoewel bijna iedereen het over eens is dat deze single malt uitermate smaakvol is zijn sommige mensen iets minder enthousiast. Zo wordt de whisky de tam genoemd en te saai, smaken verschillen nou eenmaal. Echter kan dit op zijn tijd ook zeer aangenaam zijn. Als ik persoonlijk niet op pas drink ik zo de helft van de fles leeg.

Geur: Glenfiddich 12 year old 

Lichte tonen van vers fruit

zeer lichte geur van gras

Aroma van peer en marsepein

Smaak: Glenfiddich 12 year old 

Begint zeer zoet: Lichte honing smaak in combinatie met fudge toffee. Naar mate je hem langer in de mond houdt wordt hij wat droger.

Vrij simpel niet zeer complex van smaak. Erg verfrissend.

Conclusie: Glenfiddich 12 year old 

Geweldige whisky om altijd is huis te hebben. Niet alleen door de subtiele smaken en de toegankelijkheid hiervan. Maar ook om je vrienden te introduceren tot de geweldige drank die men whisky noemt. Heerlijk als je op zoek bent naar een genietmomentje maar niet een hele dure fles wilt pakken.

Lekker, subtiel & toegankelijk: Een dikke 7.9